Projecten


Onze inzet strekt zich uit over diverse projecten, waarbij we met zorg en toewijding werken om hoogwaardige resultaten te bereiken.

Samenwerkingspartners in beeld

Als je niet uit de corporatie sector komt, weet je meestal niet met welke organisaties en personen een huurdersvereniging samenwerkt en waarom. Wij vinden het belangrijk dat juist huurders zoals jij deze info gemakkelijk en overzichtelijk kunnen vinden.

Daarom zijn alle samenwerkingspartners in beeld gebracht in een handig diagram en is er een duidelijke toelichting geschreven over deze samenwerking. Het resultaat van dit project is op de website te vinden. Kijk maar op deze pagina over samenwerking!

Voorkom (teveel) huurachterstand

Heb jij problemen om de huur te betalen of is het vooruitzicht dat u de huur niet kunt gaan betalen?

Neem als eerste contact op met Vivare en wacht hier niet mee. Vivare gaat graag met u in gesprek om tot een (indien mogelijk) passende oplossing te komen. Voorkom een te hoge huurachterstand.


Heeft u een herinnering of ingebrekestelling ontvangen?

Betaal dan snel of neem contact met Vivare op. Zo kunt u wellicht voorkomen dat Vivare een deurwaarder inschakelt. Alle bijkomende kosten zijn namelijk in dat geval voor uw rekening. De laatste stap is dat Vivare de kantonrechter vraagt de huurovereenkomst te ontbinden. In dat geval wordt de woning ontruimd.


Dit willen we allemaal voorkomen. .


Wat kunt u van Vivare verwachten?

U ontvangt een brief bij een huurachterstand. Kunt u niet direct betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een betalingsregeling. Vraag de medewerkers van Vivare naar de mogelijkheden.


Wat kunt u zelf verder nog meer doen?

Afhankelijk van de achterliggende problematiek wordt veelal samengewerkt met het Goed Voor Elkaar Team voor de regio Westervoort en voor de regio Duiven, Groessen en Loo is het team WWZ.


Beide teams met financiële experts staan voor u klaar om met u mee te denken en te handelen om uw financiële zorg in goede banen te gaan leiden.


Neem een kijkje op hun site op https://www.goedvoorelkaardeliemers.nl/mijn-gemeente/westervoort/ of https://www.duiven.nl/loket-wwz.


Of bel (026) 317 99 11 voor het Goed voor elkaar team.


Of nummer (0900) – 279 11 11 voor WWZ. 

Ik ga scheiden.

Wie er in een huurhuis blijft wonen bepaal je zelf want er is geen hoofdhuurder.

Als je samen ingeschreven staat dan heb je alle twee evenveel recht op het huurhuis.


Maar wat nou als je er niet uitkomt met je (ex)partner?


Je kan het altijd aan de rechter voorleggen. De rechter maakt een belangenafweging.


Zijn er ook kinderen in het spel dan zal de rechter dit meenemen in zijn besluit. Grote kans dat de rechter het huis toewijst aan de persoon waarbij de kinderen meer dan de helft van de tijd wonen.


Je kan bij de rechter een voorlopige voorziening aanvragen dan moet je (ex)-partner het huurhuis verlaten. Als de scheiding definitief is dan eindigt de voorlopige voorziening. Mocht de rechter besluiten om het huurhuis aan je (ex) partner toe te wijzen dan kan je een verlenging aanvragen zodat je niet direct op straat staat.


Doormiddel van een verzoekschrift in te dienen kan de rechter dit in behandeling nemen.


Een verzoekschrift kan je voor onderstaande zaken indienen:

de verdeling van opvoedings- en zorgtaken of de omgang met kinderen

het gebruik van de woning en van gemeenschappelijke spullen

vaststelling van voorlopige alimentatie


Urgentie aanvragen:

Stel, je mag niet in het huis blijven. Krijg je dan voorrang als je een nieuw huurhuis zoekt? Een scheiding kan een reden zijn voor urgentie. Of je een urgentieverklaring kunt krijgen is afhankelijk van de omstandigheden en het oordeel van de woningstichting in jouw gemeente. Hier wordt in elke gemeente anders mee omgegaan.


Via onderstaande link kunt u lezen hoe u in 5 stappen urgentie aan kunt vragen. Kies voor Entree als u huurt van Vivare.


http://www.urgentiecommissie.nl


Huursubsidie:

Als u ineens alleen voor de kosten komt te staan dan is het goed om te weten dat u misschien wel in aanmerking komt voor Huursubsidie. Om erachter te komen of u recht heeft op huursubsidie kunt u via onderstaande link uw toeslagen uit laten rekenen.


https://www.belastingdienst.nl/huurtoeslag


Heeft u andere vragen dan kunt u zeker terecht bij Vivare via onderstaande link.


www.vivare.nl

Vragen of suggesties? 
Stuur ons een bericht!

Wel willen we uiteraard graag in contact blijven met onze huurders en houden we nog wel de inloop avonden in afgeslankte vorm en alleen op afspraak.

Heeft u een probleem waar u met Vivare niet uit kan komen of heeft u gewoon een vraag? 
Vul dan het formulier in om een afspraak te maken.

Kan uw vraag niet wachten? 
Neem dan gerust contact met ons op via info@hvts.nl of per post op antwoordnummer 6025,6930 ZX Westervoort ter attentie van HVTS.

Wij zijn altijd op zoek naar bestuursleden. Wilt u ook iets betekenen voor de huurders? 
Neem dan direct contact op via info@hvts.nl.

© Huurdersvereniging Twee Stromenland 2023 | Beeldmateriaal gemaakt door Karlo Bolder

Powered by eazyonline