Samenwerkingen


We werken nauw samen met diverse partners, met een voorliefde voor direct contact en korte communicatielijnen

Vivare bouwt, onderhoudt en verhuurt betaalbare sociale huurwoningen. Circa 240 medewerkers maken het mogelijk dat er maar liefst 55.000 inwoners van Arnhem, De Steeg, Dieren, Doorwerth, Duiven, Ellecom, Elst, Groessen, Heelsum, Heveadorp, Loo, Oosterbeek, Renkum, Rheden, Spankeren, Velp, Westervoort en Wolfheze huren een woning bij Vivare.

Woningcorporatie Vivare, huurdersvereniging Tweestromenland en de gemeente Westervoort hebben gezamenlijk prestatieafspraken voor 2017 vastgesteld. De nieuwe Woningwet schrijft voor dat woningcorporaties, gemeenten en huurders jaarlijks afspraken maken over hun gezamenlijke inzet op alles wat te maken heeft met het aanbod van sociale huurwoningen in de gemeente. Op maandag 5 december 2016 hebben de drie partijen de prestatieafspraken ondertekend. De prestaties worden jaarlijks geëvalueerd en eventueel bijgesteld.

Huurdersvereniging Twee Stromenland is druk op zoek naar wijkcontactpersonen in alle wijken. Wijkcontactpersonen zijn de oren en ogen van de wijk. Jij als wijkcontactpersoon weet wat er speelt in de wijk en daardoor kunnen we gericht te werk gaan. Als er geen meldingen komen hoe het gaat met bepaalde wijken is het moeilijk om erachter te komen. We willen door middel van een wijkcontactpersoon de lijnen kort houden en wederzijds elkaar op de hoogte houden. Huurdersvereniging Twee Stromenland zal een paar keer per jaar een vergadering organiseren om zo goed met elkaar in overleg gaan. Als er andere ideeën zijn dan staan we er zeker voor open.

Huurdersvereniging Twee Stromenland vertegenwoordigt de huurders; zij vormen onze achterban. Deze achterban is de reden waarom huurdersvereniging Twee Stromenland bestaat. Zonder de achterban is er geen vereniging! Daarom willen we de achterban beter bereiken, zodat we ook beter bereikbaar worden. We zijn bezig met een nieuwe manier van werken. In 2018 zal iedereen dit al gaan merken maar dat heeft vaak zijn tijd nodig.

Om samen sterk te staan zal in bepaalde gevallen huurdersvereniging Twee Stromenland met de andere huurdersverenigingen om de tafel zitten. Het is erg belangrijk om elkaars stem en mening te horen. Soms is het nodig, om iets te kunnen bereiken, om samen op te treden. We ontmoeten elkaar ook regelmatig bij de vergaderingen van Vivare. Omdat elke omgeving andere behoeftes heeft is het soms best moeilijk om tot één standpunt te komen. De behoeftes van een stad zijn immers anders dan die van een dorp.

Het Huurdershuis is een onafhankelijke stichting en geeft sinds 1985 advies op het gebied van huren en wonen. Het Huurdershuis adviseert huurders, bewonerscommissies, bewonersorganisaties, sociale professionals, woningcorporaties en gemeentelijke diensten over de volgende zaken:


• Woningonderhoud en woningverbetering; 

• Energie en wonen; 

• Op- en inrichting van bewonersorganisaties, bewonerspanels en bewonerskoepels; 

• Afweging sloop, of behoud en inspraak bij nieuwbouw; • Inrichting woonomgeving, groen en verkeer; Leefbaarheid in buurt en wijk.


Voor bepaalde zaken waar huurdersvereniging Twee Stromenland niet in is gespecialiseerd kloppen wij bij Het Huurdershuis aan. Het Huurdershuis zal ons adviseren en eventueel steunen in bepaalde zaken.

Vragen of suggesties? 
Stuur ons een bericht!

Wel willen we uiteraard graag in contact blijven met onze huurders en houden we nog wel de inloop avonden in afgeslankte vorm en alleen op afspraak.

Heeft u een probleem waar u met Vivare niet uit kan komen of heeft u gewoon een vraag? 
Vul dan het formulier in om een afspraak te maken.

Kan uw vraag niet wachten? 
Neem dan gerust contact met ons op via info@hvts.nl of per post op antwoordnummer 6025,6930 ZX Westervoort ter attentie van HVTS.

Wij zijn altijd op zoek naar bestuursleden. Wilt u ook iets betekenen voor de huurders? 
Neem dan direct contact op via info@hvts.nl.

© Huurdersvereniging Twee Stromenland 2023 | Beeldmateriaal gemaakt door Karlo Bolder

Powered by eazyonline