Vraag en antwoord


Onze inzet strekt zich uit over diverse projecten, waarbij we met zorg en toewijding werken om hoogwaardige resultaten te bereiken.

Als je ergens ontevreden over bent, bijvoorbeeld over de servicekosten of het onderhoud aan je woning, kun je bij Vivare een verzoek plaatsen. Kijk HIER voor meer informatie.


Als er geen vervolg wordt gegeven aan je vraag of verzoek of als je ontevreden bent over de reactie van Vivare, kan het gebeuren dat je zelf niet meer verder komt. Dan is jouw verzoek een klacht geworden en kun je met ons contact opnemen voor advies en ondersteuning. Stuur daarvoor een e-mail met alle benodigde informatie naar info@hvts.nl. Wij helpen je graag verder!

Het recht op huurtoeslag is afhankelijk van:


De huurprijs van de woning

Uw gemiddeld belastbaar inkomen van het afgelopen jaar

Uw vermogen

De grootte van uw huishouden

Uw leeftijd


U kunt een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl.

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Klantenservice van uw Vivarevestiging.


Klik hier voor meer informatie over de huurtoeslag.

Huurders die gebruik maken van het gemakspakket of servicefonds hoeven niet Vivare te bellen,


maar kunnen rechtstreeks contact opnemen met rioleringsbeheer Van der Velden of bellen naar 026 321 53 16. 


Degenen die geen gemakspakket of servicefonds hebben, moeten wel contact opnemen met Vivare: 088 054 11 11.

Je hoeft niet Vivare te bellen. Bij een CV-storing kun je contact opnemen met Kemkens Gasservice. Bel daarvoor naar 0412 630 555.

Bij glasschade kunnen huurders met een glasverzekering bellen naar de Glaslijn: 0800 0 207 207.

Je kunt langer thuis blijven wonen met grote of kleine aanpassingen in huis, zoals:


Drempels weghalen

Bredere deuren plaatsen

Lichtschakelaars op zithoogte

De keuken aanpassen

Een badlift of douchestoel

Een toiletverhoger

Een elektrische deuropener

Een lichtflitsbel


Soms worden aanpassingen in huis vergoed door de gemeente. Of door je zorgverzekeraar. Sommige kleine aanpassingen kun je zelf regelen en moet je ook zelf betalen.


De gemeente helpt  je verder.

De Europese regels hebben geen gevolgen voor u als zittende huurder (u bewoont nu een huurwoning van Vivare). Ook als uw inkomen hoger is dan 34.678 euro en uw huur minder dan 699,48 euro is, heeft de regeling geen gevolgen voor u. Op het moment dat u wilt verhuizen naar een andere sociale huurwoning, wordt u als nieuwe huurder beschouwd. Op dat moment wordt uw verzamelinkomen wel getoetst. Heeft u verhuisplannen, klik hier.

Als je last hebt van bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, kapotte straatverlichting, ongedierte, zwerfvuil of vernielingen op straat. Probeer dan verdere problemen te voorkomen en geef je melding door aan je gemeente.

Op de website www.goedvoorelkaardeliemers.nl vind je alle info over de Goed voor elkaar Teams in jouw gemeente. Zij helpen mensen die veel problemen tegelijkertijd hebben (zoals op de gebieden van zorg, opvoeding en werk) en die hun problemen niet zelf kunnen oplossen. Je kunt er terecht voor een kleine vraag, maar de situatie kan ook extra complex zijn, doordat er problemen zijn ontstaan met de hulpverlening, of wanneer hulp wordt geweigerd. Het Goed voor elkaar Team bekijkt samen met jou wat je zelf kunt en waar hulp nodig is.

Wat jammer dat je jouw lidmaatschap wilt opzeggen! Want hoe meer leden er zijn, hoe sterker we staan. Met jouw lidmaatschap kom jij op voor jouw belangen als huurder!


Je kunt je lidmaatschap op elk moment beëindigen. Stuur een e-mail met je naam en adres naar info@hvts.nl en je verzoek om op te zeggen. Vervolgens krijg je een bevestiging per e-mail en wordt je lidmaatschap met ingang van de volgende betaling van de huur stopgezet.

Vragen of suggesties? 
Stuur ons een bericht!

Wel willen we uiteraard graag in contact blijven met onze huurders en houden we nog wel de inloop avonden in afgeslankte vorm en alleen op afspraak.

Heeft u een probleem waar u met Vivare niet uit kan komen of heeft u gewoon een vraag? 
Vul dan het formulier in om een afspraak te maken.

Kan uw vraag niet wachten? 
Neem dan gerust contact met ons op via info@hvts.nl of per post op antwoordnummer 6025,6930 ZX Westervoort ter attentie van HVTS.

Wij zijn altijd op zoek naar bestuursleden. Wilt u ook iets betekenen voor de huurders? 
Neem dan direct contact op via info@hvts.nl.

© Huurdersvereniging Twee Stromenland 2023 | Beeldmateriaal gemaakt door Karlo Bolder

Powered by eazyonline